Team

In Kindcentrum Rijnvliet zijn onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar geïntegreerd. SPO Utrecht en KMN Kind & Co ontwikkelen hiervoor een gezamenlijke organisatie met één team.

Annelies Meijer

Annelies Meijer is de directeur van Kindcentrum Rijnvliet. Zij vormt het managementteam met Renske Wildeman. Beiden werken in de tijdelijke locatie van het kindcentrum aan Sportpark Rijnvliet 3. Het team wordt uitgebreid naarmate er meer kinderen worden aangemeld.

Annelies Meijer was ruim 4,5 jaar directeur van openbare basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn. Ze was al  betrokken bij de voorbereidingen van Kindcentrum Rijnvliet: ,,Op De Klimroos gaat het goed en ik zocht een uitdaging erbij.’’

,,Het is interessant en leuk om het kindcentrum helemaal nieuw op te starten. Bijzonder ook om hierbij samen te werken met collega’s uit de kinderopvang, een gezamenlijke pedagogische en didactische visie te ontwikkelen en een gebouw dat daarbij past. Dit is echt een heel leuke uitdaging en ik wil mijn betrokkenheid dolgraag als directeur voortzetten. Ik ben enthousiast begonnen aan deze taak en nu wordt het mijn baan!’’

Renske Wildeman

Renske Wildeman is zeven jaar in dienst bij KMN Kind en Co. Ze is verantwoordelijk voor een kinderdagverblijf en voor vier locaties voor buitenschoolse opvang in De Meern. Renske Wildeman is vanaf het begin met veel enthousiasme betrokken bij het project Kindcentrum Rijnvliet.

,,Ik zie het als een unieke kans om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van dit kindcentrum, waar kinderen 0 tot 13 jaar ieder op hun eigen wijze tot hun recht komen. Hoe mooi is het als straks kinderen die 4 jaar worden, op een ontspannen manier de stap maken naar groep 1? Daar hebben ze dan allang spelenderwijze mee kennisgemaakt, in een natuurlijke, doorgaande lijn. Het is een prachtige uitdaging om één team te vormen. Dat komt ten goede aan kinderen en ouders.”

Laura van der Mark

Laura van der Mark is leraar basisonderwijs. Ze komt uit een echte onderwijsfamilie en is ook geschoold in Montessori-onderwijs. Zij is de allereerste collega in het team Kindcentrum Rijnvliet. Laura heeft acht jaar ervaring als leerkracht met jonge kinderen en was op haar vorige school ook onderbouwcoördinator en taalspecialist.

,,Ik vind het heel gaaf om hier te mogen werken! Het is een geweldige ervaring en een unieke kans om het kindcentrum samen vorm te geven. Je denkt mee als leerkracht en ervaart zelf hoe een visie in de praktijk werkt. Voor mij is Kindcentrum Rijnvliet óók een avontuur.”

,,Ik heb veel ervaring ontdekkend leren, ik denk in mogelijkheden. De positiviteit in het onderwijs van Kindcentrum Rijnvliet trekt me erg aan. Ik vertrouw er op dat ik jonge kinderen goed onderwijs aanbied. Mijn stijl? Ik geef kinderen de ruimte om zelf te kiezen, maak ze bewust van hun mogelijkheden en zelfstandigheid.”