In de nieuwe wijk Rijnvliet in De Meern komt een kindcentrum. Kindcentrum Rijnvliet biedt toekomstgericht onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

De voorbereidingen voor Kindcentrum Rijnvliet zijn in volle gang. SPO Utrecht, bestuur voor openbaar primair onderwijs in Utrecht en KMN Kind & Co (kinderopvang in Midden-Nederland) ontwikkelen een gezamenlijke organisatie met één pedagogische visie voor Kindcentrum Rijnvliet.

Kinderen kunnen zich in dit kindcentrum vanaf babyleeftijd tot aan het voortgezet onderwijs zonder harde overgangen ontwikkelen. Uitgangspunt is: toekomstgericht onderwijs en opvang waarin plezier, avontuur en een grote betrokkenheid centraal staan.

Negen Graden Architectuur uit Amersfoort ontwerpt het pand voor het kindcentrum. Dit ontwerp wordt in 2018 gepresenteerd. Het nieuwe gebouw zal, volgens de huidige planning, waarschijnlijk eind 2019 worden opgeleverd.

Open in 2018 Kindcentrum Rijnvliet gaat al in augustus 2018 van start. Waarschijnlijk arriveren de eerste bewoners van Rijnvliet begin 2019. Kinderen van toekomstige Rijnvliet-bewoners kunnen het hele schooljaar 2018-2019 gebruikmaken van de tijdelijke locatie, dichtbij de eerste woningen. De tijdelijke huisvesting duurt naar verwachting een jaar: tot het nieuwe gebouw eind 2019 wordt opgeleverd.