Ons gebouw

Dit wordt ons gebouw!

Kindcentrum Rijnvliet krijgt een avontuurlijk, licht gebouw. Een gebouw met multifunctionele ruimtes en avontuurlijke ateliers. En, voor de kookles, kunnen ze ‘boodschappen doen’ in het Voedselbos. Ze lopen gewoon over de passage die het kindcentrum met het bos verbindt.

Wilbert Steenhuis en Yaike Dunselman van negen graden architectuur uit Amersfoort presenteerden 30 mei 2018 het definitieve ontwerp aan opdrachtgever SPO Utrecht, Kind & Co en de gemeente Utrecht. Aan het ontwerp van dit bijzondere gebouw is een proces van intensieve samenwerking vooraf gegaan tussen de architecten en de wegbereiders van het kindcentrum. Meer over het ontwerp.

Energieneutraal

Belangrijk vinden we ook dat het Kindcentrum Rijnvliet wordt gehuisvest in een 100 procent energieneutraal gebouw. Tijdens de bouw wordt gekozen voor duurzame materialen. En tijdens het gebruik wekken zonnepanelen en een warmtepomp straks voldoende energie op voor het hele kindcentrum.

Rob van der Westen, beleidsadviseur huisvesting: ,,Kindcentrum Rijnvliet is, net als al onze andere scholen, een maatschappelijke etalage in de wijk. Wij geven graag het goede voorbeeld. Bovendien is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te investeren in duurzame energie en alle andere vormen van duurzaamheid.’’

Lees alles over het ontwerp van het gebouw.

Centraal in de wijk

Kindcentrum Rijnvliet wordt gebouwd op een centrale plek in de wijk, grenzend aan het park, op de hoek van Het Voedselbos en de Pecanlaan. (definitieve locatie bij de roze pijl)

Kinderen zijn al welkom op ons kindcentrum vanaf augustus 2018. We beginnen in een tijdelijke locatie aan de zuidkant van Rijnvliet.(locatie in blauw aangegeven)

Tijdelijke plek

Kindcentrum Rijnvliet is gestart voor kinderen van 4 tot 13 jaar in een fijne tijdelijke locatie aan Sportpark Rijnvliet 3. De eerste kinderen zijn gestart in augustus 2018. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

We zoeken naar een goede tijdelijke locatie waar we ook kinderen van 0-4 jaar kunnen verwelkomen.

De tijdelijke plek van het kindcentrum ligt pal naast Rijnvliet, aan de zuidkant van de wijk. In het gebouw van de voetbalvereniging zijn enkele ruime lokalen ingericht, geschikt voor onderwijs en buitenschoolse opvang. Alle materialen, faciliteiten en mensen die horen bij goed onderwijs en opvang zijn hier aanwezig.

Kinderen kunnen er veilig buiten spelen op een ruim plein en een groot grasveld, veilig omheind.

De tijdelijke locatie is aangepast aan de veiligheidsnormen voor onderwijs en opvang. Zo wordt het terrein omheind. De busbaan over de weg Sportpark Rijnvliet scheidt de nieuwe wijk van het tijdelijk onderkomen van het kindcentrum.